Хто на Кіровоградщині піде до команди Гройсмана

Перегляди: 900

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що йде на парламентські вибори зі своєю політичною партією.

При цьому у команді повинні з’явитися «справжні обличчя», які мають відповідний досвід і мають розуміння процесів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У мене мають бути однодумці не тільки в уряді та парламенті, які приймають і голосують, але і на місцях, хто точно так само розуміє ідеї реформ. І тому ми дійсно зараз збираємо команду по всій країні: на рівні громад, міст, на рівні районів і областей. Збираємо тих людей, які мають здорові думки і розуміють, як їх впроваджувати. Я вважаю, що така команда, яка може генерувати ідеї і впроваджувати їх, має бути успішною», - наголосив Володимир Гройсман.

Ще в квітні 2018 року соціологи фіксували зростання довіри до Гройсмана й задоволеність його роботою серед населення.

«Останні соціологічні опитування демонстрували, що Гройсману довіряють або скоріше довіряють 20% населення, і це поки і є його електоральна база», - прокоментував політолог Валентин Войтков.

На початку 2019 року, згідно з даними всеукраїнського опитування громадської думки, який проводив КМІС, у рейтингу потенційних прем’єр-міністрів чинний очільник Кабміну набрав найбільшу кількість прихильників – 15,3%. А це втричі більше, ніж у найближчого за кількістю голосів конкурента. Експерти відзначають, що на сьогодні Володимир Гройсман - єдиний, хто може показати результат. На тлі нового і недосвідченого президента Володимира Зеленського, Гройсман вирізняється компетентністю і досвідченістю.

«Гройсман – молодий, він належить до того ж покоління, що й Зеленський. Вони ровесники, як Арсеній Яценюк і багато інших. Зараз починається епоха людей цього віку. У Володимира Борисовича є стартовий рейтинг, який дозволяє боротися за проходження партії в парламент», − вважає політолог Володимир Фесенко.

«Компетентність і стабільність Прем’єра» зіграє на користь Гройсмана під час парламентських виборів, зазначають експерти. Так само як і правильна та досить успішна реформа децентралізації. Тож за політичну силу Володимира Гройсмана можуть проголосувати помірковані виборці, які розуміють, що таке популізм, і не підтримуватимуть тих, хто обіцяє вже завтра пенсію в тисячу євро.

Сам же політик розраховує на тих людей, які прагнуть стабільності, якісних змін і готові діяти.

«Я переконаний, що через прийняття правильних рішень, через їх реалізацію можна кардинально змінювати ситуацію в країні. Для цього потрібно кілька критичних речей: розуміння процесів, досвід і мандат довіри, який дає можливість реалізувати ідеї», - заявив Гройсман.

Вінничани двічі обирали Володимира Гройсмана міським головою. Ще під час першого терміну на цій посаді він розпочав масштабний ремонт вулиць міста, упорядкував стихійну торгівлю. За час своєї каденції йому вдалося залучити у місто понад 736 млн грн зовнішніх інвестицій. А Вінницю вперше визнали найкращим для життя обласним центром.

За три роки діяльності уряду Володимира Гройсмана загальноекономічна ситуація в країні змінилася на краще. Так вважають 85,2% з 30 опитаних експертів під час експертного опитування оцінки роботи Кабміну, проведеного «Агентством моделювання ситуацій».

На відміну від президентських виборів, на яких люди голосують за президента, на парламентських обирають прем’єр-міністра. Для того щоб після виборів Володимир Гройсман продовжив очолювати уряд, йому потрібна сильна коаліція однодумців.

«Я маю розуміння, що робити далі, і я можу очолювати уряд. Якщо український народ вирішить, що я та сформована нами команда будуть гідні представляти їхні інтереси та реалізовувати ті завдання, які люди перед нами ставлять, то я готовий буду очолити уряд», - сказав Володимир Гройсман.

На сьогодні об’єктивних соцопитувань щодо рейтингу Гройсмана і його нової політичної сили, репрезентативних до нашого регіону, немає. Проте політологи констатують високий запит громадян на нові політичні партії і нових політиків.

«Володимир Гройсман не має великого антирейтингу на відміну від інших представників влади, він має досить молодий вік і цілком може бути новим політичним лідером. Його політична сила матиме високі шанси на перемогу на парламентських виборах, у тому числі й у Кропивницькому. Він може розраховувати на голоси проєвропейського виборця, розчарованого в Гриценку, "Самопомочі", БПП, який підтримуватиме курс на реформи, проте шукатиме нові політичні партії. У Кропивницькому і в області є достатньо людей, які б могли приєднатися до цієї партії», - наголосив голова Асоціації політичних наук Дмитро Сінченко.

Разом з тим, політологи стверджують, що багато залежатиме від того, хто, крім Гройсмана, буде обличчями партії на національному рівні, і що новостворена партія пропонуватиме, якою буде програма, якою будуть ідеї, якою буде ідеологія.

Нагадаємо, чергові вибори до Верховної Ради мають відбутися 27 жовтня 2019 року.