У Кропивницькому привітали лауреатів премії імені Ястребова (ФОТО)

Перегляди: 1070

У Кропивницькому сьогодні, 17 травня, вручили обласну краєзнавчу премію імені Володимира Ястребова.

Урочисте вручення премії за традицією відбулося в обласному краєзнавчому музеї, де зібрались краєзнавці, історики, журналісти Кропивницького, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Премія існує вже 26 років. Її лауреатами стали більше 100 краєзнавців і дослідників.

У номінації «Наукові дослідження з історії та етнографії краю» перемогу присудили книзі Оксани Бабенко та Віктора Білоуса «Флюгер репресій: Обличчя, або "Наша" "Ве"-"Ка"-"Пе" та ще маленька "бе"». Своє науково-документальне видання автори присвятили вивченню історії репресій радянської влади, направлених на житель центральної України.

Журналіст медіапорталу «Дозор» Ольга Степанова отримала перемогу в номінації «Популяризація історико-культурної та природничої спадщини краю, розвиток музейної справи». При підготовці публікацій вона використовувала історичні джерела, архівні документи, роботи відомих дослідників, картографічні дані та рідкісні фотографії. Деякі з журналістських досліджень стали джерелом створення туристичних маршрутів.

«Її статті вдало поєднують науковість з просвітництвом та власним відношенням до теми, про яку пише пані Ольга», - підкреслила заступник директора департаменту культури, туризму та культурної спадщини ОДА Людмила Тищенко.

«Я не краєзнавець, а журналіст, і цим все сказано. У цьому залі є багато людей, на яких я посилаюся у своїх матеріалах. Це Юрій Тютюшкін, Володимир Поліщук, Олег Бабенко. Я вдячна своїм редакторам – Юхиму Мармеру та Олені Несен - за те, що вони дозволяють мені робити те, що я хочу», - зізналася Ольга Степанова.

Нагадаємо, лауреатом обласної журналістської премії за 2018 рік у номінації «Журналістика» стала головний редактор «Нової газети» Інна Тільнова.