У Світловодську триває виставка картин ветерана війни на сході України

Перегляди: 679

З 15 по 28 травня за підтримки ГО «Іволга» у Світловодську в культурно-просвітницькому центрі «Дніпро Світ» триватиме виставка картин Олекси Коби «Втеча з Мряки».

Про це повідомляє одна з організаторів виставки Наталія Лазаревич.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Втеча з Мряки» - це не просто виставка картин, які створив ветеран російсько-української війни після повернення. Його унікальні картини – про внутрішні переживання, пошук гармонії в собі та метафізичні фантазії.

Олекса Коба – полтавець, громадський діяч, ветеран російсько-української війни на сході України, учасник Революції гідності. Він узяв до рук пензля, коли повернувся з війни.

На виставці автор представив більше 30 картин, які розділені на певні цикли.

«Повернувшись зі Сходу і прокинувшись одного, такого ж закритого від усіх істот, мрячного ранку, зрозумів, що за довгий час, крім як повернутися назад в окопи, в мене з’явилося бажання придбати фарби, полотно. Я зішкріб останні кошти з підробітку, який на той час був, – і придбав усе необхідне. І так розпочався мій перший досвід», – зазначив художник.