Екс-нардеп Лозінський, з якого зняли судимість за вбивство, є співвласником щонайменше 5 фірм

Перегляди: 2347

Колишній народний депутат Віктор Лозінський є співвласником щонайменше п’ятьох фірм.

Про це йдеться у відкритих джерелах, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Найстаріша фірма Лозінського - ТОВ «Голованівський базар». Дата реєстрації підприємства - 29 січня 2002 року. Директор ТОВ - Тетяна Завалюк. Власники - вона, Віктор Лозінський та Віктор Грицюк.

21 серпня 2004 року Віктор Лозінський зареєстрував ТОВ «Агрофірма "Копенкувате"». Фірма знаходиться в селі Копенкувате Новоархангельського району, а керує нею Іван Онищук (співвласник).

30 жовтня 2006 року в Києві зареєстрували ТОВ «Укрвікорсервіс». Основний вид його діяльності - «консультування з питань комерційної діяльності та управління». Директор - Алла Примак. Ще один власник, крім Лозінського, - Ростислав Герасимов.

18 липня 2007 року - дата реєстрації ТОВ «Мисливське господарство "Голованівське"». Директор підприємства - Анатолій Безверхий, і воно нині перебуває у стані припинення. Співвласник - ТОВ «Агрофірма "Лан"».

19 травня 2016 року Віктор Лозінський зареєстрував сільськогосподарське ТОВ «Вітчизна-агро» в Голованівську. Директор товариства - Олександр Горобець, він же - співвласник.

Нагадаємо, 16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області народний депутат Віктор Лозінський, прокурор Голованівського району Євген Горбенко і начальник райвідділу міліції Михайло Ковальський вбили місцевого жителя Валерія Олійника.

У квітні 2011 року Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі. Пізніше Вищий спецсуд з цивільних і кримінальних справ зменшив йому покарання до 10 років ув’язнення. У червні 2014 року Бориспільський міськрайсуд Київської області за клопотанням захисників засудженого ухвалив рішення звільнити Лозінського з колонії через хворобу.

У квітні 2016 року Апеляційний суд Київської області визнав правомірним і залишив без змін це рішення. Згодом Лозінський залишив виправну колонію у зв’язку з умовно-достроковим звільненням за рішенням суду.

6 травня 2019 року Дніпровський райсуд Києва достроково зняв судимість з Віктора Лозінського.

Андрій Лисенко, CBN