На Кіровоградщині субсидії перепризначать в автоматичному режимі

Перегляди: 870

На Кіровоградщині отримувачі субсидій можуть не звертатися до соціальних служб, щоб оформити субсидію на неопалювальний період, переоформлення пройде автоматично.

Про це на прес-конференції розповіла начальник відділу надання соціальної допомоги департаменту соцзахисту населення Кіровоградської ОДА Олена Михальченко сьогодні, 20 травня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Проте є й винятки. Звернутися за призначенням субсидії на наступний період потрібно орендарям, внутрішньо переміщеним особам, сім'ям, яким призначили субсидії за рішенням комісії на фактично осіб, що фактично проживають, та родини, яким призначили субсидії за рішенням комісії у зв'язку з відсутністю доходів.

Житлові субсидії продовжать, як і в лютому - квітні, виплачувати готівкою. Тільки тим, хто буде звертатися до управлінь соцзахисту населення вперше, субсидії виплачуватимуть у грошовій безготівковій формі.

Субсидії на опалювальний період в області отримали більше 136 тисяч домогосподарств. Держава надає субсидії на всі види комунальних послуг, тверде паливо та скраплений газ громадянам вже 24 роки. З 2019 року працюють дві моделі виплат - безготівкова грошова та готівкова форми виплат субсидій.