У Кропивницькому пройшла 15-та «Ніч музеїв» (ФОТО)

Перегляди: 1247

Кіровоградський обласний художній музей долучився до XV міжнародної акції «Ніч музеїв», повідомляє кореспондент CBN.

Розпочалася вона ярмарком майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, креативного дизайну та предметів вжитку «HAND-MADE ДИВА» перед музеєм. А потім кожний відвідувач міг знайти для себе щось цікаве у кожному куточку музею.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Можна було послухати виступи Марії Моренко, Андрія Шульги, Тамари Алдошиної, Андрія Гардашнікова, гурту «Партизан-Бенд» та інших виконавців, а також спробувати «Музейні пундики» з тіста, виготовлені учнями професійного ліцею сфери послуг і торгівлі.

Музичні та танцювальні номери «Мистецького фьюжену» дарували кропивничанам вихованці музичних шкіл та місцевих молодіжних гуртів.

Дитячий арт-простір пропонував майстер-клас з виготовлення іграшок із паперу від арт-студії «Совушка», мистецький простір «Від традицій до новацій» - художнє тату, майстер-класи з виготовлення дерева життя та килимарства.

На мистецькому просторі «Чарівна мавка» проходили майстер-класи з візажу та плетіння коси, а також була можливість перевтілитися в красунь минулого. У креативному просторі можна було навчитися виготовляти магніт-топіарій, свічку з вощини, заколки із фоамірану, листівки у техніці квілінг, сувенірні олівці з ниток, розфарбовувати гіпсові фігурки тощо.

Крім того, можна було взяти участь у створенні колективної картини, відвідати тематичну екскурсію та подивитися фільм Ахтема Сеітаблаєва «Хайтарма» до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.