В Олександрії розвісили совки з «антисовковими» гаслами (ФОТО)

Перегляди: 840

Активісти розвісили на табличках декомунізованих вулиць Олександрії червоні совки з «антисовковими» гаслами як символи сміттєвої радянської ідеологічної спадщини.

Про це CBN повідомили у прес-службі громадянського руху «Відсіч».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Причиною акції стала спроба міського голови Харкова Геннадія Кернеса повернути ім'я маршала Жукова проспекту та станції метро. Наразі станція метро називається «Палац спорту», а проспект носить ім’я правозахисника, засновника Української Гельсінської групи Петра Григоренка.

Активісти вважають намагання Кернеса та будь-які інші схожі ініціативи неприпустимими й переконані, що в разі успіху прорадянських ініціатив мера в Харкові ревізія декомунізації пошириться на всю Україну.

«Колишні регіонали, користуючись відсутністю чіткої позиції новообраного Президента Зеленського, намагаються повернути старі порядки режиму Януковича та відкрити ворота "русскому міру"», - стверджують активісти. На їхню думку, таким чином місцеві владні еліти «заробляють дешеву популярність серед прорадянських виборців замість того, щоб виконувати свої функції – ремонтувати труби та дороги, покращувати якість послуг ЖКГ та дбати про доброустрій міста і комфорт громадян».

Під час акції активісти заявили, що готові до боротьби, аби не допустити реваншу і скасування декомунізації в Україні.

Паралельно акція відбулася також у Сумах, Львові, Одесі, Маріуполі, Кременчуці, Херсоні, Дніпрі, Харкові, Житомирі, Вінниці та Києві.