Кропивницькому відбувся ІТ-фестиваль Vesnasoft-2019 (ФОТО)

Перегляди: 1296

У Кропивницькому вп'яте відбувся щорічний найбільший у області фестиваль для дітей та студентів, присвячений світу ІТ та програмуванню, Vesnasoft-2019.

Організаторами фесту виступили Креативний простір KOWO та Школа програмування Ш++, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Фестиваль для тих, хто починає свій шлях в ІТ, зібрав близько 800 відвідувачів.

Захід складався з двох частин - FAIR та HACKATH - виставки новітніх технологій та інтерактивного конкурсу для програмістів, які змагались у знаннях та навичках використання JavaScript.

На відвідувачів очікували квести «Бомба», «Робогольф», «Робостіл», «СамСобіКухар», «Морзянка», «Мікроскоп», «Тато Карло» та багато інших. Переможці отримали рюкзак, кепки і сумки.

Учасники ІТ-змагання створювали у тривимірному світі невелике творіння зі 100 різних блоків (куби, палиці, плитки). І за п'ять годин з'явилися ракета, дракон, фонтан та факел.

Аби захід відбувся, організатори цьогоріч на на спільнокоштовій платформі Biggggidea.com зібрали 30 000 гривень. З подарунками та їжею допомогли партнери. Крім того, до фестивалю долучилися близько 40 волонтерів.