На Кіровоградщині 73 дітей стоять у черзі в дитсадки

Перегляди: 1458

У Кіровоградській області черга на зарахування дітей до закладів дошкільної освіти складає 73 особи.

Такі дані зібрали органи управління освітою райдержадміністрацій, міських рад та об’єднаних територіальних громад, повідомили CBN в облдержадміністрації.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зокрема, в Онуфріївському районі у черзі стоять 23 дітей, у Світловодському – 26, у Великоандрусівській об’єднаній територіальній громаді – десять, у Бобринці – 14.

В області проводиться систематична робота щодо задоволення освітніх потреб населення у галузі дошкільної освіти.

З січня 2019 року відкрили дві дошкільні групи – 30 місць – в Оситнязькому дитсадку «Сонечко» Великосеверинівської громади та Туріянському дитячому садочку «Ромашка» Новомиргородського району.

Нагадаємо, цьогоріч на Кіровоградщині відкриють майже 600 нових місць у дитсадках. Розпорядження підписав голова ОДА Сергій Кузьменко. Своїм підписом він затвердив обласний план розвитку дошкільної освіти у 2019 році.

Відповідно до обласного плану, лідером за кількістю новостворених місць – 140 – має стати Компаніївський район.

Зокрема, у Компаніївці і селах Голубієвичі та Першотравенці на 60 місць відкриють додаткові групи у дошкільних закладах і створять дошкільні відділення у закладах освіти, які будуть реорганізовані.

Решта 80 місць мають з’явитися в селах Губівці, Коротяку, Зеленому: 20 – за рахунок відкриття нового комунального закладу освіти, 60 – після реорганізації наявних освітніх закладів.

120 додаткових дошкільних місць отримає Голованівськ. Там планується відкриття дитячого садка, який будували «з нуля».

Півсотні місць відкриють у Бобринецькому районі, по 40 – у Гайворонському, Онуфріївському районах та Новопразькій ОТГ, по 20 додаткових місць – у Долинському, Кропивницькому, Маловисківському, Новомиргородському районах та місті Кропивницькому, по 15 нових дошкільних місць – у Світловодському районі, Знам’янці, Бобринецькій та Великосеверинівській громадах.