На Кіровоградщині відзначили високу явку учасників ЗНО

Перегляди: 1165

Сьогодні, 21 травня, в Україні складали ЗНО з математики, на Кіровоградщині для здачі ЗНО зареєструвалися 3850 осіб.

Про це кореспонденту CBN повідомила завідувачка лабораторії ЗНО КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» Ліна Бутенко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Іспит тривав 180 хвилин. Явка на тестування – понад 97%.

В області математику складали в 16 пунктах. У Центральноукраїнському вищому професійному училищі імені Миколи Федоровського, де працювала Ліна Бутенко, ЗНО складали в 15 аудиторіях. Тут свої знання випробовували як кропивнивничани, так і абітурієнти з районів.

За час проведення технологічної перерви зафіксували три порушення.

«Це дуже висока явка. Сподіваюся, що вони отримали дуже гарні результати, тому що серйозно підійшли до цього, що вже з’явилися на тестування в такому відсотку. За час проведення технологічної перерви було зафіксовано три порушення – це в учасників виявили навушники і телефон. Як правило, цих учасників ми позбавляємо права працювати над тестом, тому що це передбачено регламентом проведення ЗНО», - сказала вона.

«Я витратила не весь час. Через нерви трохи все ж таки складнувато було, але сам екзамен був легесенький. Я б хотіла порадити дітям готуватися до ЗНО не за рік до нього, а за кілька років, щоб було більше часу на повторення матеріалу і на засвоєння нового, і щоб вони перед самим ЗНО намагалися якнайменше хвилюватися», - прокоментувала учениця гімназії №9 з Кропивницького Олена Наконечна.

«На ЗНО було дуже легко. Те, що знав, те й написав. Куди вступати – це залежить від самих вас, як напишете ЗНО», - додав учень Новоукраїнської ЗОШ №6 Леонід Шаповал.

23 травня відбудеться тестування з української мови та літератури. На нього в області зареєструвалися майже вісім тисяч учасників.

Нагадаємо, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко побажав успіхів і гарних результатів абітурієнтам, які здавали ЗНО з математики в Олександрійському колегіумі.

Ліля Кочерга, CBN