Прокуратура оскаржила зняття судимості з екс-нардепа, який сидів за вбивство жителя Кіровоградщини

Перегляди: 787

Київська місцева прокуратура №4 оскаржила в Київському апеляційному суді ухвалу Дніпровського райсуду щодо дострокового зняття судимості з колишнього депутата Верховної Ради Віктора Лозінського, засудженого у 2013 році до 10 років позбавлення волі за ч. 1 ст. 122, ч. 2 ст. 121, ч. 1 ст. 296 КК України.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Києва, текст якого має CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Прокуратура вважає, що під час засідання суд не належним чином перевірив інформацію про те, яким чином Лозінський довів своє виправлення.

«Клопотання сторони захисту не містило характеристик з місця проживання, роботи або з органів, що здійснюють за особою нагляд, яка має судимість, щодо її поведінки і реального виправлення. Також не було надано даних про відшкодування заподіяної злочином шкоди і документів про поведінку засудженого під час умовно-дострокового звільнення, зокрема про вчинення або невчинення нових кримінальних злочинів», - йдеться у повідомленні.

Місцева прокуратура звернулася до Київського апеляційного суду з апеляційною скаргою, у якій просить скасувати ухвалу суду першої інстанції та постановити нову, якою відмовити у задоволенні клопотання щодо зняття судимості з Лозінського.

Нагадаємо, 16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області народний депутат Віктор Лозінський, прокурор Голованівського району Євген Горбенко і начальник райвідділу міліції Михайло Ковальський вбили місцевого жителя Валерія Олійника.

У квітні 2011 року Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі. Пізніше Вищий спецсуд з цивільних і кримінальних справ зменшив йому покарання до 10 років ув’язнення. У червні 2014 року Бориспільський міськрайсуд Київської області за клопотанням захисників засудженого ухвалив рішення звільнити Лозінського з колонії через хворобу.

У квітні 2016 року Апеляційний суд Київської області визнав правомірним і залишив без змін це рішення. Згодом Лозінський залишив виправну колонію у зв’язку з умовно-достроковим звільненням за рішенням суду.

6 травня 2019 року Дніпровський райсуд Києва достроково зняв судимість з Віктора Лозінського.