Що думають про дострокові вибори до Ради нардепи, які мають стосунок до Кіровоградщини

Перегляди: 1559

Новообраний Президент Володимир Зеленський заявив про розпуск Верховної Ради.

CBN поцікавився у кількох народних депутатів, що мають відношення до Кіровоградщини, як вони ставляться до можливих дострокових парламентських виборів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Костянтин Яриніч, БПП: «Щодо розпуску парламенту, то повинні ми дочекатися указу - від цього буде залежати, на коли будуть плануватися вибори. Ми готові до виборів, і я думаю, що народ України, знову ж, буде голосувати - на жаль, це така пора відпочинків у українців, але ж, незважаючи на те, політика у нас уже давно в серцях і душах. Я думаю, що і голосування буде правильним».

Олександр Горбунов, «Народний фронт»: «Особисто для мене це не було особливою несподіванкою, тому що чутки давно вже ходили і кулуарно розмови про це вже велися. Я можу відповісти в стилі сучасності, в стилі сьогоднішнього часу - вибори, так вибори: йдемо, обираємось, інше питання - по якій системі пройдуть ці вибори».

Станіслав Березкін, член депутатської групи «Партія "Відродження"»: «Парламент розпущений, це його право (Президента. - Ред.), і я думаю, що він правильно зробив. На виборах побачимо, яким буде наступний парламент. Може, в цьому треба прийняти не 450 чоловік, а 300 - 350 депутатів. Я прибрав би мажоритарну систему, вона себе вже вичерпала, і йшов би далі. А так ми повертаємось - знову 450 депутатів, знову 225 мажоритарників. Ну, напевно, так треба...»

Сергій Ларін, «Опозиційний блок»: «Я вітаю перевибори. Країні потрібне перезавантаження. Головне, щоб парламент, люди, які приходять до влади – Президент, Прем’єр, голови облдержадміністрацій, були державниками. Коли українці відчують зміни на власній кишені, на власному добробуті, на медицині, на освіті, на тарифах тощо – тоді ніхто не згадуватиме, скільки депутатів у Верховній Раді».

Дата позачергових виборів наразі невідома, адже Зеленський указ про розпуск В поки не підписав. У статті 77 Конституції України сказано: «Позачергові вибори до Верховної Ради України призначаються Президентом України і проводяться в період шістдесяти днів з дня опублікування рішення про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України».