У Кропивницькому троє вихованцiв дитсадка потрапили до лiкарнi з симптомами кишкової iнфекцiї

Перегляди: 676

З попереднiми дiагнозами гострий гастроентероколiт (двоє дiтей) та ротавiрусна iнфекцiя (одна дитина) потрапили на лiкування до iнфекцiйного вiддiлення лiкарнi вихованцi однiєї з груп ДНЗ №62.

Про це CBN повiдомили в Держпродспоживслужбi в областi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У двох постраждалих видiлили ротавiрус. За медичною допомогою зверталися ще троє дiтей з цiєї групи.

Держпродспоживслужба провела санiтарно-епiдемiологiчне обстеження дошкiльного навчального закладу та позаплановий захiд у формi iнспектування харчоблоку.

За результатами перевiрки закладу виявили, що група перевантажена, лiжок недостатньо, до того ж на частинi з них вiдсутнi iндивiдуальнi покривала, не дотримується погоджене з Держпродспоживслужбою приблизне двотижневе меню, наявнi порушення при постачаннi та зберiганнi харчових продуктiв тощо.

У дев’яти контактних дiтей групи та одного вихователя виявили антиген ротавiрусу, також у двох працiвникiв цiєї ж групи (вихователя й помiчника вихователя) видiлили патогенний стафiлокок.

У ячмiнному супi виявили бактерiї групи кишкової палички, в картопляному пюре i м’ясному битку – загальну мiкробну забрудненiсть, у змивах з обладнання, iнвентарю на харчоблоцi - патогенний стафiлокок та бактерiї групи кишкової палички (ентеробактерiї, E.coli). Наразi дослiдження тривають.

У закладi проводять протиепiдемiчнi та профiлактичнi заходи з локалiзацiї та лiквiдацiї спалаху. До завершення карантинних заходiв з 16 по 19 травня у групi призупинили навчально-виховний процес.

На керiвника закладу склали протокол про адмiнiстративне правопорушення.

Наразi встановлюють осiб, якi допустили порушення в технологiї приготування страв у дошкiльному навчальному закладi та вiдповiдальнi за незадовiльний санiтарний стан харчоблоку, групового осередку, недостатню обробку виробничого iнвентарю, столового посуду для притягнення їх до вiдповiдальностi.

Iнформацiю про ускладнення санiтарно-епiдемiологiчної ситуацiї в комунальному закладi «Дошкiльний навчальний заклад (ясла-садок) № 62 «Супутник» комбiнованого типу Кiровоградської мiської ради» направили до прокуратури Кiровоградської областi, Головного управлiння Нацiональної полiцiї в Кiровоградськiй областi.