У Кропивницькому знову заговорили про створення мережі комунальних аптек

Перегляди: 650

Кропивничани, що живуть у приватному секторі, скаржаться не недостатню кількість аптек у їхніх районах.

Це питання сьогодні, 21 травня, розглядалося на спільному засіданні постійних комісій міської ради з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку та з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соціальної політики, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами керівника міського управління здоров'я Оксани Макарук, місто потребує відкриття комунального фармацевтичного підприємства, його кадрового та фінансового забезпечення.

Після обговорення члени комісій вирішили, що департаменту економіки разом з депутатами треба опрацювати бажані місця розміщення аптек, щоб визначити їхню кількість. А далі розробити бізнес-план зі створення, розвитку та фінансування комунальних аптечних закладів.

Крім того, депутати хочуть дізнатися розмір орендної плати, яку виплачують 35 приватних аптек, розташованих у лікувальних закладах міста. Вони надали завдання опрацювати питання розміщення в поліклініках та лікарнях міста комунальних аптек.

Нагадаємо, міський голова Кропивницького Андрій Райкович дав розпорядження управлінню охорони здоров’я створити комунальне підприємство міського аптечного управління і у віддалених мікрорайонах обласного центру встановити аптеки.