«Олександрія» пройшла до Ліги Європи

Перегляди: 1281

У рамках чергового туру чемпіонату Української Прем’єр-Ліги ФК «Олександрія» на виїзді зустрічався з ФК «Маріуполь», повідомляє кореспондент CBN.

Щоб посісти третє місце в поточному чемпіонаті, гостям потрібно було набрати бодай одне очко. Підопічні Володимира Шарана, який проводив свій 140 матч на чолі олександрійського клубу,  впоралися із поставленим завданням. Склад гостей був далеким від оптимального через травми та дискваліфікації провідних виконавців.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Господарі поля почали матч потужно й вже в дебюті заробили пенальті. Та Юрій Паньків вчергове продемонстрував, що є одним із кращих голкіперів України, особливо з точки зору відбиття пенальті. Удар півзахисника маріупольців воротар «Олександрії» взяв намертво. Але хлопці Олександра Бабича не знітилися й продовжили натиск, але не використали декілька гарних шансів вийти вперед. Та все ж «Маріуполю» вдалося забити, коли Юрій Паньків вибив м’яч за межі штрафної на виході, а Олександр Піхальонок в дотик пробив у ціль – 1:0.

Олександрійці побігли відіграватися. В одному із епізодів, після помилки Рустама Худжамова, Євген Банада влучив у поперечину. А наприкінці тайму слаломний рейд Артема Сітала ціною фолу та червоної картки зупинив Сергій Яворський. Пенальті чітко реалізував капітан «Олександрії» Андрій Запорожан – 1:1.

По перерві, маючи більшість, гості контролювали ситуацію на полі й мали декілька гарних шансів зняти усі питання відносно своєї бажаної бронзи. Але забити підопічним Володимира Шарана та вперше перемогти у Маріуполі нашим землякам не вдалося. А от нічию вдалося зберегти. Це дозволило ФК «Олександрія» достроково за два тури до завершення чемпіонату гарантувати собі третє місце, бронзові нагороди й місце в груповому етапі Ліги Європи.

Колектив СВN вітає всіх причетних до цього грандіозного успіху олександрійського футбольного клубу й бажає нових перемог.