Подружжя кропивницьких фотохудожників показало світлини своїх мандрівок Хорватією (ФОТО)

Перегляди: 930

Вчора, 21 травня, у відділі мистецтв бібліотеки ім. Д.Чижевського відвідувачі «мандрували» Хорватією, споглядаючи світлини кропивницьких фотохудожників Юрія та Лариси Лебедєвих, повідомляє кореспондент CBN.

Хорватія - невеличка країна, розташована на перехресті Центральної та Південно-Східної Європи і заході Балканського півострова, її омиває найчистіше море - Адріатичне.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Упродовж багатьох століть цією землею володіли римляни, венеціанці, турки, австрійці, італійці, німці. Лише у 1991 році колишня союзна республіка в складі Югославії стала незалежною демократичною республікою.

Дев'ять століть під владою Римської імперії, а потім ще шість - Венеціанської республіки відобразилися на архітектурі хорватських містечок. У місті Пула мерію побудували в традиціях венеціанського палаццо з залишків давньоримських храмів, що стояли на цьому місці. Хорвати не ремонтують старі будинки ззовні, це надає їм особливого колориту. У будівлі мерії містечка Пула задній фасад, за нашим сприйняттям, обдерта стіна.

Як розповіла Лариса Лебедєва, в Європі збереглися десять давньоримських арен, найбільш відомий - Колізей у Римі. Амфітеатр у Пулі зберігся найкраще. Проте ЮНЕСКО не вніс його до списку об'єктів світової спадщини через реконструкцію.

Вузькі кам'яні вулички жителі Пули примудрилися прикрасити зеленню, а на місці будинків, зруйнованих під час Другої світової війни, вона висадили парк.

Юрій та Лариса Лебедєви відомі в Кропивницькому викладачі, мандрівники, фотохудожники. Юрій Лебедєв – член Національної спілки фотохудожників України. У 2012 році він став фотографом року у номінації національної фотопремії «Краєвид». Через два роки майстер переміг у конкурсі «GOLDEN KAMERA 2014», а у 2015 став переможцем міжнародного салону «Panorama of my country». Нагороджений золотою медаллю НСФХУ та медалями міжнародних фотоспільнот UNITED PFOTOGRAPHERS INTERNATIONAL та IMAGE SANS FRONTIERE. Минулого року митця відзначили грамотою НСФХУ «За видатні заслуги у розвитку фотомистецтва».

Юрій і Лариса Лебедєви разом провели шість персональних фотовиставок.