У Кропивницькому відбувся «Бібліофестиваль на Великій Перспективній-2019» (ФОТО)

Перегляди: 993

На центральній вулиці Кропивницького сьогодні, 22 травня, відбувся бібліофестиваль.

Обласна наукова бібліотека присвятила його 120-річчю свого заснування та 125-річчю від дня народження Дмитра Чижевського, чиє ім'я вона носить, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На відвідувачів очікували виставки «Книги-рекордсмени», на якій виставили найбільші, найтовщі книжки з бібліотечного фонду, книги шрифтом Брайля та інші цікаві видання; «Дмитро Чижевський: особистість і творчість», а також вікторина про життя та досягнення вченого.

Літературна дегустація подарувала зустріч з кропивницькими письменницями Ольгою Мигель та Оленою Горобець. В інтернет-центрі відкрилася інтерактивна виставка робіт Наталії Кришні «Подорожуючи світом», які можна було не тільки побачити, а й розмалювати, а в холі - унікальний проект, який поєднав картини Андрія Ліпатова та листівки Юрія Тютюшкіна.

Містечко майстрів пропонувало майстер-клас з розписування екоторб «Скажи пластику - ні!», зі створення флексагедрону, розпису хною - мехенді, плетіння браслетів, книжкових закладок та багато іншого.

Шанувальники латиноамериканських танців опановували різноманітні па. Для малечі у бібліотеці створили ігрові майданчики, де можна було пограти у «Ферму», «Хто я», «Монополію», в логічні та літературні ігри або зібрати великий «Пігі-пазл». Людям похилого віку пропонували виміряти тиск раритетним тонометром.