На Кіровоградщині ремонтують пандуси, які не відповідають будівельним нормам

Перегляди: 823

Більшість закладів освіти, а їх в області більше 900, є доступними для дітей з інвалідністю.

Про це йшла мова на сьогоднішньому засіданні обласного комітету доступності людей з інвалідністю під головуванням першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами заступника начальника обласного управління освіти, науки, молоді та спорту Ладії Шатної, пандусами оснастили 163 дитсадки, кнопки виклику є ще у 230, вільний доступ мають 124 приміщення.

286 шкіл області оснащені пандусами, 301 обладнали кнопками виклику, інші мають вільний доступ. У закладах позашкільної освіти пандусами обладнали 24 приміщення, така ж кількість має кнопки виклику, ще до 11 дитячих центрів доступ вільний. Серед професійно-технічних ліцеїв 13 мають пандуси, вісім - кнопки виклику, ще п’ять - вільний доступ.

До початку наступного навчального року пандуси встановлять у трьох школах, професійно-технічному ліцеї та спортшколі, кнопки виклику в чотирьох дитсадках, а також відремонтують дев'ять пандусів, які не відповідали вимогам вимогам будівельних норм.