На Кіровоградщині в школі обладнають ліфт для дітей з інвалідністю

Перегляди: 729

До початку наступного навчального року в Побузькій школі планують обладнати ліфт, щоб діти з порушенням опорно-рухового апарату могли дістатися до верхніх поверхів.

Про це йшла мова на сьогоднішньому засіданні обласного комітету доступності людей з інвалідністю під головуванням першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Крім того, чотири школі в районах та чотири в обласному центрі обладнані внутрішніми туалетними кімнатами для дітей з порушенням опорно-рухового апарату. Такі ж туалети є в трьох дитячих садочках Кропивницького - №№27, 42 та 47.

Як зазначила заступник начальника обласного управління освіти, науки, молоді та спорту Лідія Шатна, у 2019 році з державного бюджету виділили 7469,7 тис. грн субвенції на забезпечення належними санітарно-гігієнічними умовами шкіл області, в тому числі на обладнання кабінок для дітей з інвалідністю.