Обласна філармонія сьогодні: директор про колектив та плани на майбутнє

Перегляди: 977

Обласна філармонія відзначила 80-річчя від дня заснування, про нинішній колектив закладу та плани на майбутнє кореспонденту CBN розповів незмінний протягом 35 років директор обласної філармонії Микола Кравченко.

Нині у штаті закладу працюють 60 артистів. Дев’ять із них мають звання «народний» та «заслужений», вісім стали лауреатами міжнародних і всеукраїнських конкурсів. Два працівники філармонії нагороджені грамотами Верховної Ради. Ансамбль «Зоряни» удостоєний найпрестижнішої обласної премії «Честь і слава Кіровоградщини».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Візитівка філармонії - театр музики і танцю - представляв українське мистецтво у 20 країнах світу. Високу нагороду «Духовний скарб Кіровоградщини» отримали двоє працівників закладу. За вагомий внесок у розвиток української культури і мистецтв Почесною грамотою Кабміну нагородили й обласну філармонію.

«Свого часу тут діяли 55 колективів, але це творчий процес – колективи створюються, потім ідуть в інші напрямки, в інші області, в інші країни. Багато дали концертів… Це історія, історія колективу, який живе в пошуку і натхненні. Філармонія маленька кропивницька десь займає третє місце у рейтингу Міністерства культури серед творчих колективів щодо творчої діяльності і в значній мірі за фінансовими показниками», - сказав керівник закладу і додав, що мріє про те, щоб працівники філармонії повернулися з-за кордону (за 35 років лише з «Зорян» виїхали понад 100 артистів балету), про чергу біля квиткової каси, про щедрих меценатів, достойні зарплати для артистів, оновлене приміщення (добудову репетиційного комплексу для «Зорян») тощо.

Нагадаємо, вчора, 22 травня, Кіровоградська обласна філармонія відзначила свій 80-річний ювілей.

Для гостей підготували двогодинний концерт. За 20 днів до заходу розкупили всі квитки. Показали близько 25 номерів. Засвідчити свою повагу приїхали директори 12 філармоній. Усі охочі зможуть побачити святкову програму ще й 30 квітня. Обіцяють феєрверк позитиву, майстерності і талантів.

Ліля Кочерга, CBN