На Кіровоградщині винуватцю ДТП, внаслідок якої загинули учні, повідомили про підозру

Перегляди: 905

Прокуратура областi тримає на контролi хiд досудового розслiдування резонансного кримiнального провадження за фактом смертельної дорожньо-транспортної пригоди, що сталася 21 травня у смт. Вiльшанка.

Про це CBN поінформували в обласній прокуратурі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Слiдчо-оперативна група на мiсці аварiї встановила, що приблизно о 22:00 водiй автомобiля Volkswagen, перебуваючи в станi алкогольного сп’янiння (згiдно висновку лiкаря нарколога), не впорався з керуванням та здiйснив наїзд на пiшоходiв, учнiв Вiльшанської ЗШ I-III ступеню 2000 та 2002 рокiв народження.

Пішоходів доставили до Вiльшанської ЦРЛ, де, не приходячи до свiдомостi, вони померли.

Водiя затримали в порядку ст. 208 КПК України, та повiдомили про пiдозру у вчиненнi кримiнального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили загибель кiлькох осiб).

Санкцiя iнфоримiнованої статтi передбачає вiд п'яти до десяти рокiв з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох рокiв.

Сьогоднi, у Вiльшанському районному судi обиратимуть пiдозрюваному запобiжний захiд. Прокуратура наполягатиме на триманнi пiд вартою.

Досудове розслiдування здiйснює група слiдчих полiцiї та група процесуальних прокурорiв.

Нагадаємо, 21 травня, близько 22:00, на територiї Вiльшанського району водiй автомобiля Volkswagen збив двох пiшоходiв. Водій іномарки був нетверезим.