У Кропивницькому відбулася церемонія нагородження кращих спортсменів і тренерів (ФОТО)

Перегляди: 2017

Сьогодні, 24 травня, у прес-центрі CBN відбулася церемонія нагородження лауреатів премії СBN Sports Award-2018, повідомляє кореспондент CBN.

Спортивна премія визначає найкращих атлетів і тренерів за підсумками виступів на міжнародній та всеукраїнській аренах. Наприкінці 2018 року її заснувало «Центральноукраїнське бюро новин» разом із обласною організацією Асоціації спортивних журналістів України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Переможців визначили у семи номінаціях. Сьогодні нагороди отримали п’ять переможців. У номінації «Найкращий спортсмен року» кращим став бронзовий призер ІІІ юнацьких Олімпійських ігор зі стрибків у висоту, срібний призер юнацького чемпіонату Європи з легкої атлетики Олег Дорощук; у номінації «Найкращий тренер року» перемогу здобув тренер-викладач СДЮСШОР-2 зі стрибків у висоту, особистий наставник Олега Дорощука Геннадій Здітовецький; у номінації «Найкраща спортсменка року» – чемпіонка України зі спортивної гімнастики, учасниця чемпіонату світу Катерина Шумейко; у номінації «Подія року» – чемпіонат Європи з бейсболу в групі С у Кропивницькому й перемога в турнірі національної збірної України. Нагороду в цій номінації отримав головний тренер національної збірної України з бейсболу, один із головних ініціаторів проведення європейської першості Олег Бойко, а в номінації «Сильні духом» відзначили володарку чотирьох срібних та п’яти бронзових нагород чемпіонату Європи з плавання серед спортсменів із вадами слуху Ірину Терещенко.

Нагородження проводили заступник начальника управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА Уляна Соколенко, начальник регіонального Центру «Інваспорт» Олег Соколовський, спортивний журналіст Євген Савранський та особистий тренер Катерини Шумейко Олена Мащенко. Також спортсмени та тренери отримали подарунки від косметичної компанії Oriflame.

Ще двох лауреатів відзначать 30 травня під час матчу УПЛ між ФК «Олександрія» та київським «Динамо». У номінації «Найкраща команда в ігрових видах спорту» свою нагороду отримає ФК «Олександрія», що посів третє місце в осінній частині чемпіонату УПЛ, а в номінації «Найкращий тренер в ігрових видах спорту» – головний тренер ФК «Олександрія» Володимир Шаран.

За словами голови обласної організації АСЖУ, спортивного оглядача СВN Юрія Ілючека, премія має всі можливості стати традиційною і в подальшому мати ще більше номінацій.

«У нас в планах розширення цієї премії. Можливо, ми зробимо це у вигляді якогось шоу, можливо, об’єднаємо свої зусилля з профільним управлінням. Головне, що зараз зроблений перший крок, щоб спонукати наших спортсменів і тренерів для подальших успіхів», – зазначив він.

Фото Григорія Зуба, CBN