Московський суд залишив під арештом чотирьох українських моряків

Перегляди: 702

Московський мiський суд сьогоднi, 27 травня, вiдхилив апеляцiйнi скарги на продовження термiнiв ув’язнення чотирьом захопленим бiля берегiв анексованого Криму українським морякам – Андрiю Артеменку, Андрiю Ейдеру, Василевi Сороцi та Олегу Мельничуку.

Про це проекту «Радiо Свобода» «Крим. Реалiї» повiдомив росiйський адвокат Микола Полозов.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«По першiй четвiрцi суд закiнчився. Нiяких змiн у порiвняннi з попереднiми судами: скарги залишенi без задоволення. Строки тримання пiд вартою залишено в силi», – сказав Полозов.

Суд у Москвi сьогоднi розглядає апеляцiйнi скарги адвокатiв двох четвiрок захоплених Росiєю українських морякiв на продовження термiнiв тримання пiд вартою.

Нагадаємо, 25 травня у Гамбургу оголосили рiшення Мiжнародного трибуналу з морського права у справi захоплених Росiєю українських морякiв. Вiдповiдно до нього, Росiю зобов’язали звiльнити три українських судна – «Бердянськ», «Яни-Капу» i «Нiкополь» - та 24 утримуваних українських морякiв i повернути їх пiд юрисдикцiю України. У Мiнiстерствi закордонних справ Росiї заявили, що у Трибуналу ООН немає юрисдикцiї розглядати справу про захоплення українських морякiв.

25 листопада 2018 року у Азовському морi прикордонники та спiвробiтники ФСБ Росiї вчинили силове захоплення iз застосуванням зброї трьох українських вiйськових кораблiв та членiв їхнiх екiпажiв. Росiя звинуватила 24 українських морякiв у нiбито незаконному перетинi кордону Росiї. У полонi опинилися i двоє жителiв Кiровоградщини.