У Кропивницькому хочуть встановити меморіальну дошку Леоніду Куценку

Перегляди: 1358

Кропивничанам пропонують долучитися до встановлення на стіні Центральноукраїнського державного педуніверситету імені Володимира Винниченка меморіальної дошки видатному земляку Леоніду Куценку.

Це можна зробити, взявши участь в екскурсії містом, яка відбудеться завтра, 28 травня, повідомляє CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У цій екскурсії ми представимо місто, яким його знав відомий науковець, відкривач краю, мій студентський куратор Леонід Васильович Куценко», – зазначив екскурсовод Василь Левицький.

Участь в екскурсії - від 30 гривень. Охочих долучитися до акції запрошують о 18:00 підійти до верхнього фонтану на площі Героїв Майдану. Тривалість екскурсії - до двох годин.

Леонід Куценко – літературознавець, доктор філологічних наук, професор, член Національної спілки письменників України, заслужений працівник народної освіти України, лауреат обласної літературної премії імені Євгена Маланюка та премії Фонду Воляників-Швабінських Фундації Українського Вільного Університету в США.

25 років свого життя Леонід Куценко присвятив викладанню у педуніверситеті імені Володимира Винниченка, де пройшов шлях від викладача кафедри української літератури до професора. Науковець відкрив широкому загалу ім’я одного з найкращих поетів української діаспори Євгена Маланюка, був дослідником творчості Дмитра Чижевського, Миколи Зерова, Миколи Куліша, Миколи Вороного, Юрія Дарагана, Леоніда Чернова (Малошийченка), Наталії Лівицької-Холодної, Гната Юри та інших.

Ім'я Леоніда Куценка носить Вільхівська загальноосвітня школа, в якій навчався вчений-філолог.

Леонід Куценко загинув у ДТП 22 грудня 2006 року.