У Кропивницькому мерія та громадські активісти не можуть поділити між собою мурал

Перегляди: 1862

Створення першого у Кропивницькому муралу є громадською ініціативою, підтриманою кропивничанами і реалізованою за кошти міського бюджету в рамках програми «Громадський бюджет».

Як повідомляє прес-служба міськради, на цьому наголосив заступник міського голови Андрій Паливода, коментуючи підвищену інформаційну активність деяких громадських організацій міста у присвоєнні собі виключних заслуг появи цікавого вуличного художнього панно, яке прикрашатиме стіну багатоповерхівки у Кропивницькому.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Звичайно, кожний проект "Громадського бюджету" має право на повну інформаційну підтримку в ході втілення його у життя, - відзначив Андрій Паливода. – Але створення "Першого міського муралу" ініціювала не громадська організація, а житель міста Антон Кравцов, і цю ініціативу підтримали кропивничани. Проектна пропозиціяперемогла у конкурсі «Громадський бюджет – 2019" у категорії проектів "Малі". Тому, щоб зняти всі питання, - мурал є проектом "Громадського бюджету" і профінансований за кошти міського бюджету.

Водночас у Муніципальному бюро Артема Стрижакова наполягають, що мурал - їхній проект.

«За короткий термін ми обрали іншу локацію і почали шукати макет, який можна пов’язати із історією саме цього мікрорайону та зробити перший міський мурал у мікрорайоні Космонавтів, - заявив у коментарі «Дозору» координатор проектів Муніципального бюро Артема Стрижакова Дмитро Бабак. - Ми поспілкувалися з автором та ілюстратором українського коміксу "Козаки на орбіті" й побачили чудовий малюнок, де козак Мамай у ролі космонавта сидить на Місяці. Як відомо, козак Мамай – це образ свободи, незалежності України, оберіг. У часи Козаччини портрет козака Мамая був майже у кожній хатині поруч з образом Божої Матері. Тому ми сподіваємося, що даний мурал-арт стане своєрідним оберегом для містян».

Роботу над муралом мають завершити на початку червня.