Будівництво Долинського групового водопроводу планують завершити у вересні

Перегляди: 704

Будівництво місцевого групового водопроводу в Долинській планують завершити до вересня 2019 року.

Про це CBN поінформували в прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ініціативу громади два роки тому підтримав голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко і дав доручення про організацію будівельних робіт. Кошти на розробку проектно-кошторисної документації, буріння свердловин та інші роботи виділили з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища - 11,6 млн грн, а також з обласного бюджету – 4 млн грн та з бюджету Долинської – 1,2 млн грн. У 2019 році виконали 20% проекту.

15 травня на будівництво водопроводу виділили майже 17 млн грн з Державного фонду регіонального розвитку. До того ж, цього року 1,9 млн грн на зазначений об’єкт заклали в обласному бюджеті та 1,1 млн грн запланували виділити з бюджету Долинського району, 0,1 млн грн - з бюджету села Першотравневе.

Вчора, 27 травня, за дорученням голови ОДА, його перший заступник Сергій Коваленко провів у Долинській виїзну нараду з питань будівництва групового водопроводу.

На нараді узгодили земельні питання з Першотравневою сільською радою, на території якої ведуться роботи, та внесли зміни до проектно-кошторисної документації, згідно з якими одну з гілок водопроводу спрямують для забезпечення водою соціальних об'єктів та жителів. Також вирішили питання меж археологічної спадщини в зоні об'єкта, в обхід яких здійснюватиметься прокладання водопроводу, й узгодили питання внесення змін до районного бюджету щодо виділення коштів.

Фінансуватимуть будівництво водопроводу протягом найближчих чотирьох місяців. За попередніми планами будівельників, у вересні цього року проект реалізують за майже 37 млн грн. Це дасть змогу жителям Долинської отримати водопостачання і не залежати від тарифної політики КГЗКОРу.