У Кропивницькому презентували результати пленеру до 125-річчя Дмитра Чижевського (ФОТО)

Перегляди: 1454

Дмитро Чижевський – вчений-енциклопедист, філософ, дослідник української і слов’янської літератури.

У бібліотеці імені Дмитра Чижевського сьогодні, 28 травня, презентували результати пленеру до 125-ї річниці з дня народження уродженця Олександрії, ім’я якого носить обласна бібліотека, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Одноденний мистецький пленер провели 2 квітня. Це спільний проект бібліотеки, ОДА та обласної організації Національної спілки художників.

У пленері взяли участь художники, викладачі мистецького факультету педагогічного вишу, студенти. Загалом – близько 20 осіб.

Результатом стали 25 робіт, присвячених Олександрії, стежкам Дмитра Чижевського, будинкам, які його оточували. Роботи відтворюють сучасну Олександрію, але через них можна відчути дух міста, де склалася доля Чижевського.

«Другого квітня щасливий автобус, наповнений художниками, студентами, викладачами поїхав до міста Олександрія. Туди, де народився Дмитро Чижевський. За результатами поїздки художники привезли етюди, нариси, замальовки, фотографії. Приїхавши сюди, два місяці працювали і сьогодні показують завершені роботи своєї пленерної поїздки», - прокоментувала завідуюча відділом мистецтв ОУНБ ім. Дмитра Чижевського Світлана Ушакова.

Виставка триватиме до Дня Незалежності.

Ліля Кочерга, CBN