У Кропивницькому триває п'ятий муніципальний інвестиційний форум TIME to INVEST (ФОТО)

Перегляди: 1864

Нинішня галузева сесія муніципального інвестфоруму, який проходить у конференц-залі НВП «Радій» сьогодні, 28 травня, присвячена будівництву, енергозбереженню та архітектурі, передає кореспондент CBN.

Організаторами заходу стали міська рада Кропивницького, Центральноукраїнська спілка будівельників та Конфедерація будівельників України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З доповідями на форумі виступили керівник Директорату з технічного регулювання у будівництві Мінрегіонбуду, заслужений архітектор України Анна Бондар, директор Конфедерації будівельників України Віталій Грусевич, президент спілки виробників будівельних матеріалів Іван Салій, директор науково-дослідницького та проектного інституту «УкрНДІпроектреставрація» Василь Тимкович та інші.

Піднімалися питання можливостей та перспектив розвитку енергоефективності у будівництві, використання BIM-технологій у будівництві, енергоефективності будматеріалів, використання кластерного підходу в будівельній галузі тощо.

Крім того, фахівці представляли своє бачення реформування у сфері енергозбереження, інноваційні технології освітлення, екологічно чисті засоби генерації тепла, системи фасадного утеплення та використання сонячної енергії.

«Ми очікуємо злагодженої роботи всіх сфер, які впливають на розвиток будівництва в нашому місті. Об'єднання ресурсів приватного бізнесу, структур, які опікуються архітектурними напрямками та об'єднання ресурсів місцевого самоврядування. Як результат ми вбачаємо створення частини стратегії загального розвитку міста. Найголовніше - це саме стратегія в плані розбудови міста», - наголосив заступник міського голови Кропивницького Андрій Паливода.

На форумі відкрилася виставка, де профільні компанії та місцеві виробники будівельних матеріалів представили сучасні системи енергозбереження, опалення, котли, альтернативну енергетику, будівельні матеріали, електротехнічне обладнання, системи кондиціювання та вентиляції тощо.