У Кропивницькому вчителька через суд намагалася скасувати догану за неналежне виконання обов’язкiв

Перегляди: 825

У Кропивницькому вчителька подала до суду позов, у якому просила скасувати наказ директора про оголошення їй як учителю початкових класiв, класному керiвниковi догани за неналежне виконання посадових обов’язкiв.

Про це СBN поiнформували в прес-службi Апеляцiйного суду.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Приводом для стягнення стало звернення голови батькiвського комiтету та батькiв учнiв четвертого класу школи до дирекцiї зi скаргами на поведiнку класного керiвника. На пiдтвердження чого представили аудiозаписи застосування вчителем психологiчного насильства до учнiв, пiдвищення голосу, крику, негативного налаштування тощо.

Адмiнiстрацiя закладу створила тимчасову комiсiю з внутрiшнього розслiдування. Комiсiя здiйснила низку заходiв, в тому числi провела спiвбесiду з учнями для вивчення психологiчного мiкроклiмату класу, психолог зробив аналiз психологiчного стану та розвитку дiтей.

Результатом перевiрки став наказ про оголошення догани вчителю за неналежне виконання посадових обов’язкiв.

Позивач з цим не погодилася i просила звернути увагу, що має стаж педагога з сiчня 1981 року, сумлiнно ставиться до роботи, жодного разу не притягувалась до дисциплiнарної вiдповiдальностi. Вiдсутнi пiдстави застосування до неї стягнення.

Суд першої iнстанцiї знайшов обґрунтованими доводи вчителя.

Дирекцiя школи подала апеляцiйну скаргу, в межах якої i переглянули судове рiшення. За наслiдком такого перегляду апеляцiйна iнстанцiя здiйснила висновок про правомiрнiсть дiй учбового закладу, правильнiсть застосування дисциплiнарного стягнення.