«Травневі музичні зустрічі» на Кіровоградщині завершилися великим концертом (ФОТО)

Перегляди: 1116

У Кропивницькому завершився XXII Всеукраїнський фестиваль камерної і симфонічної музики «Травневі музичні зустрічі», повідомляє кореспондент CBN.

Свято класичної музики проводиться в обласній філармонії вже 12 років, проте багато чого на ньому було вперше: виступив джаз-бенд музичного коледжу під керівництвом Володимира Чернишенка, взяв духовий оркестр музколеджу під керуванням Олексія Вівича. На фестивалі свій перший сольний концерт «Белла Воче» дала Анастасія Безай (Потоцька).

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нова рубрика фесту - «Головна мистецька подія року» - запропонувала першу зустріч з солісткою Національної філармонії України, народною артисткою України, піаністкою, режисером власних проектів «Сни Роксолани» і «Леді Опера»Ольгою Чубаревою за участі симфонічного оркестру Вінницької обласної філармонії.

У супроводі камерного оркестру «Концертіно» перед гостями фестивалю виступив лауреат міжнародних конкурсів, піаніст Сергій Григоренко.

Концерти пройшли в Олександрії, Бобринці, Приютівці Олександрійського району, Дмитрівці Знам’янського та Олександрівці Петрівського.

Завершальним став концерт нашої землячки, народної артистки України, лауреата Національної премії ім. Т. Шевченка Лідії Забілястої Casta Dava, в якому взяли участь лауреати міжнародних конкурсів Анастасія та Олександр Безаї, змішаний хор та симфонічний оркестр музичного коледжу.

Прозвучали фрагменти з опер «Сила долі»,«Аїда», «Бал-маскарад» Джузеппе Верді, Джакомо Пуччіні «Тоска», «Чіо-чіо-сан», «Манон Леско» та «Джанні Скіккі», «Сільська честь» П'єтро Масканьї та інших класичних творів.

Фото Григорія Зуба, CBN