За останні чотири роки на Кіровоградщині відкрили 1400 місць у дитсадках

Перегляди: 1037

За останні чотири роки на Кіровоградщині створили 1400 місць у дошкільних закладах. Крім того, відкрили 23 заклади та 38 груп у діючих дитсадках.

Про це повідомив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час відкриття дитсадочка у селищі Нова Прага Олександрійського району сьогодні, 1 червня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«1400 малюків Кіровоградщини отримали можливість ходити до дитячих садків. Це солідна робота. Сьогодні відкриваємо дитсадок на майже півсотні місць у Новій Празі. Сподіваємося, що у 2019 році у Голованівську, як ми і обіцяли, буде новий дитячий садок на 120 місць», – наголосив очільник області.

У 2018-2019 роках в області з’явилося більше чотирьох сотень дошкільних місць. Відкривали їх у Новоукраїнському, Кропивницькому, Новоархангельському, Новомиргородському, Олександрівському, Устинівському та Петрівському районах, а також у Кропивницькому, Бобринці, Малій Висці, Соколівській та Великосеверинівській об’єднаних територіальних громадах.

Знаковими об’єктами були реконструкція дитсадку «Світлячок» у Новгородці, капітальний ремонт садочку «Сонечко» у селі Лебедине Устинівського району та реконструкція дитсадку «Зернятко» у Новоукраїнці. Усі вони не працювали понад десяток років.

Майже три сотні робочих місць створили у дитсадках.

Усього на Кіровоградщині 444 дошкільних закладів, у яких виховуються понад 30 тисяч дітей.