ЦНТУ готує сертифiкованих енергоаудиторiв у Кропивницькому

Перегляди: 1122

У Кiровоградськiй областi пiдготовку фахiвцiв для сертифiкацiї енергетичної ефективностi будiвель та обстеження iнженерних систем будiвель проводить Центральноукраїнський нацiональний технiчний унiверситет.

Про це CBN поiнформували в прес-службi ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На базi кафедри електротехнiчних систем та енергетичного менеджменту функцiонує Центр з енергозбереження, енергоменеджменту та консалтингу.

Сертифiкати у Центральноукраїнському нацiональному технiчному унiверситетi станом на 31 травня 2019 року отримали десятеро, з них двоє людей з Кiровоградської областi, п’ятеро - з Черкаської та троє - iз Львiвської.

В областi семеро осiб мають право проводити сертифiкацiю енергетичної ефективностi будiвель та обстеження iнженерних систем будiвель: п’ятеро осiб безпосередньо з ЦНТУ та двоє, якi отримали сертифiкати у травнi.

Сертифiкацiя енергетичної ефективностi є обов’язковою для: об’єктiв будiвництва (нового будiвництва, реконструкцiї, капiтального ремонту), що за класом наслiдкiв (вiдповiдальностi) належать до об’єктiв iз середнiми (СС2) та значними (СС3) наслiдками, будiвель державної власностi з опалюваною площею понад 250 квадратних метрiв, якi часто вiдвiдують громадяни i у всiх примiщеннях яких розташованi органи державної влади, будiвель з опалюваною площею понад 250 квадратних метрiв, у всiх примiщеннях яких розташованi органи мiсцевого самоврядування (у разi здiйснення ними термомодернiзацiї таких будiвель), будiвель, в яких здiйснюють термомодернiзацiю, на яку надається державна пiдтримка та яка має наслiдком досягнення класу енергетичної ефективностi будiвлi не нижче мiнiмальних вимог до енергетичної ефективностi будiвлi.

За результатами сертифiкацiї енергетичної ефективностi складають енергетичний сертифiкат.

Атестацiйна комiсiя ЦНТУ планує продовжити роботу у вереснi 2019 року, по мiрi наповненостi групи (близько десяти осiб). Планується або проводити курси тривалiстю два-три тижнi, або приймати iспити (у разi наявностi вiдповiдної освiти).