«Дніпро – Кіровоград»: мережі Кіровоградщини готові до якісного водопостачання

Перегляди: 1606

Водопровідні мережі ОКВП «Дніпро – Кіровоград» готові до якісного питного водопостачання абонентів Світловодська, Олександрії, Знам’янки та Кропивницького.

Про це кореспонденту CBN повiдомив генеральний директор ОКВП «Днiпро – Кiровоград» Роман Iлик.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, таке гіперхлорування на сьогодні є необхідним, оскільки заміна труб водогону виконується поступово, а старі мережі вже давно вичерпали строк своєї експлуатації. З цієї ж причини, зокрема, неможливий і перехід від системи очистки води хлором до озонування – хлор, на відміну від озону, діє на усій протяжності мереж.

«Забезпечення абонентів якісною водою – це найперше завдання підприємства і, по суті, наша головна місія як надавача цих послуг, – зазначає Роман Ілик, – оскільки від цього залежить людське здоров’я. Ми не можемо допустити, аби через неналежну якість води у людей почалися проблеми зі здоров’ям. Тому постійно – на усіх етапах виробництва – ми відбираємо проби, контролюємо всі показники та негайно реагуємо на всі відхилення від норми – ще на підприємстві. Відтак у кранах абонентів – повністю безпечна вода. Під час гіперхлорування доза хлору у кілька десятків разів перевищувала звичайну. Так, це на кілька днів створило певні незручності, але ми закликаємо абонентів до розуміння необхідності таких заходів».

З 20:00 1 червня дніпровську воду очищують у звичайному режимі.