На Кiровоградщинi негода знищила бiльше двох тисяч гектарiв посiвiв

Перегляди: 1418

Голова облдержадмiнiстрацiї Сергiй Кузьменко доручив скоординувати дiї всiх служб на подолання наслiдкiв негоди в Бобринецькому районi.

Там злива розмила дороги i знищила посiви, повiдомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Як кажуть тамтешнi жителi, такого лиха в Бобринецькому районi ще не було. Годину йшла злива з градом, який подекуди досi лишається на полях. Велика кiлькiсть води наробила шкоди як на сiльськогосподарських угiддях, так i завдала проблем iнфраструктурi», – розповiв очiльник областi.

За попереднiми пiдрахунками, негода знищила бiльше двох тисяч гектарiв посiвiв та пiдтопила понад три сотнi присадибних дiлянок. Постраждала i худоба.

За iнформацiєю заступника голови облдержадмiнiстрацiї Сергiя Осiнського, через порив гребель затопило також дороги у Долинському та Устинiвському районах. Нинi районнi влади займаються вiдновленням сполучення.

Голова ОДА Сергiй Кузьменко доручив уточнити збитки та обсяги постраждалих територiй. Зв’язок iз районами тримають фахiвцi облдержадмiнiстрацiї та рятувальники.

«Наше завдання сьогоднi – допомогти людям, якi постраждали, тому будемо для цього використовувати всi можливостi, якi є у влади», – наголосив Сергiй Кузьменко.

Нагадаємо, 1 червня, на територiї Бобринецької громади пройшла злива з градом.