У Кіровоградській області ввели сезоннi обмеження руху транспорту

Перегляди: 773

На дорогах Кiровоградщини з 1 червня знову ввели в дiю сезоннi обмеження руху у зв’язку з пiдвищенням температури повiтря.

Про це CBN поiнформували в прес-службi САД в областi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Обмеження ввели для великовагового автотранспорту в денний час.

Високi температури викликають перегрiвання асфальтобетонного покриття за рахунок акумулювання сонячної енергiї, яку поглинає темна поверхня дороги. Воно має бiльш високу температуру, нiж температура повiтря приблизно на 10-15°. Вiдповiдно, асфальтове покриття стає менш стiйким до руйнацiй i бiльш вразливим до навантажень.

З метою збереження iснуючої автодорожньої мережi вiд передчасних руйнувань та недопущення утворення деформацiй покриття з 10:00 до 22:00 при температурi повiтря вище 28°С на територiї областi з 1 червня ввели тимчасовi обмеження руху великовагового автотранспорту (загальною вагою понад 24 т та навантаженням на вiсь бiльш нiж сiм тонн).

Вiдстiй великовагового автотранспорту на перiод спекотної погоди здiйснюють на iснуючих стоянках та майданчиках вiдпочинку, в тому числi бiля об’єктiв сервiсу.

Обмеження руху не поширюється на транспортнi засоби, якi здiйснюють пасажирськi перевезення, перевезення вантажiв, що швидко псуються, та вантажiв, якi використовують пiд час лiквiдацiї стихiйних явищ або надзвичайних ситуацiй.