У Кропивницькому презентували проект першої велосипедної доріжки (ФОТО)

Перегляди: 1013

Сьогодні, 3 червня, у Кропивницькому презентували проект першої 12-кілометрової велосипедної доріжки та вело чат-бота, повідомляє кореспондент CBN.

«Це дійсно відсутнє в інфраструктурі нашого міста. В інших міста є більше можливостей для велоспільноти і відчувається, як їх підтримує влада. В нашому місті, на жаль, не сформована така спільнота», – розповідає ініціатор проекту «Велокроп» Андрій Паливода і додає, навіть якщо проект не виграє у конкурсі «Громадський бюджет – 2020», це також гарна можливість заявити про місцеву велоспільноту.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Велодоріжку облаштують на ділянці Козачий острів – Попова - Козачий острів - 101-й мікрорайон. У цих районах живе 15% населення області. Велодоріжки намагалися розмістити подалі від автомобільних доріг.

«Якщо люди підтримають запропонований маршрут, буде можливість встановити такі доріжки й у інших мікрорайонах міста. Голосування стартує з 2 вересня», – додав він.

Також в рамках заходу презентували велосипедний чат-бот. Його ще наповнюють, але дізнатися, як обрати велосипед, переглянути тематичне відео можна вже зараз.