У Кропивницькому показали результати фотоконкурсу «Краса врятує світ» (ФОТО)

Перегляди: 1855

У Кропивницькому провели фотоконкурс «Краса врятує світ» та презентували його результати громадськості сьогодні, 4 червня, передає кореспондент CBN.

Фотоконкурс проводили Кропивницький інженерний коледж ЦНТУ, громадська організація «Центр підтримки інтелектуальних ініціатив «Колесо» за підтримки департаменту екології та природних ресурсів ОДА, обласної організації Національної спілки фотохудожників України, міського управління освіти, обласного краєзнавчого музею та обласного центру туризму.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Організатори мали на меті поглибити знання жителів області про первоцвіти, їх значення в культурних традиціях та етносі рідного краю.

Як зазначила керівник проектної групи «Ексампей-Еко» інженерного коледжу Ніна Бабанська, в Україні під загрозою зникнення знаходяться 351 вид рослин, а 50 вже зникли назавжди.

«Основна мета нашого конкурсу - привернути увагу до проблеми екології. Чому саме первоцвіти? Тому що, коли сходить сніг, ми бачимо не тільки первоцвіти, ми бачимо сміття. Ми бачимо багато всього, що залишається внаслідок дії людини», - прокоментував акцію директор КІК Микола Сторожук.

У конкурсі взяли участь учні шкіл, студенти коледжів та університетів, викладачі навчальних закладів, журналісти, фотографи-аматори. Роботи надсилали не тільки з Кіровоградщини, а й з Києва та Словаччини.

Учасники фотографували первоцвіти та інші весняні квіти. Загалом на конкурс надійшло більше ста світлин.

Переможців конкурсу оголосять 1 вересня - в День знань. Альбоми зі світлинами передадуть в навчальні заклади переможців.

Фото Григорія Зуба, CBN