Дванадцять жiнок з Кiровоградщини отримали почесне звання «Мати-героїня»

Перегляди: 1059

За материнську самовiдданiсть, народження i зразкове виховання дiтей згiдно Указу Президента України почесне звання «Мати-героїня» отримали 12 жiнок з Кiровоградської областi.

Про це CBN поiнформували в прес-службi ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Це жiнки з Кропивницького, Олександрiї, Знам'янки та з Голованiвського, Бобринецького, Новоукраїнського, Свiтловодського, Олександрiйського, Благовiщенського, Новомиргородського, Олександрiйського, Новгородкiвського районiв.

Почесне звання України «Мати-героїня» присвоюється жiнкам, якi народили та виховали до восьмирiчного вiку п’ятьох i бiльше дiтей, у тому числi - усиновлених. Враховується i особистий внесок у виховання дiтей, створення сприятливих умов для здобуття дiтьми освiти, розвитку їх творчих здiбностей, формування духовних i моральних якостей.

Жiнка, якiй присвоїли почесне звання «Мати-героїня», має право на виплату одноразової грошової допомоги в розмiрi десяти прожиткових мiнiмумiв для працездатних осiб, встановленого на 1 сiчня року, в якому присвоєли почесне звання.