На Кіровоградщині наслідки негоди ліквідовують за кошти фермерів

Перегляди: 950

У селі Новоолександрівка Долинського району під час негоди другого червня пошкодилася цілісність гідротехнічної споруди.

Про це CBN поінформували в прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вчора відбувся робочий виїзд спеціальної комісії до села.

На місці події члени комісії зустрілися із виконавцем робіт щодо ліквідації наслідків стихії – керівником фермерського господарства «ХТЗ» Миколою Фурсовичем. Він повідомив, що техніка ФГ завезла понад 120 тонн глини та чорнозему. Нині загрози повної руйнації гідротехнічної споруди немає, продовжують роботи щодо її відновлення.

Голова Новоолександрівської сільської ради Тетяна Курищенко зазначила, що роботи з ліквідації наслідків стихії проводять за кошти місцевих фермерських господарств.

Комісія рекомендувала голові сільської ради разом із орендарем водного об’єкта, на якому виникла надзвичайна подія, регулярно проводити обстеження та розчищення відвідних труб гідроспоруди з метою запобігання в майбутньому виникнення подібних ситуацій.

Нагадаємо, обласний лабораторний центр проводить дослідження питної води, води з поверхневих водойм та ґрунту в Бобринецькому районі.