В обласнiй лiкарнi завершують капiтальний ремонт ургентної операцiйної (ФОТО)

Перегляди: 828

Цього року за кошти обласного бюджету проводять капiтальний ремонт та оснащення ургентної операцiйної обласної лiкарнi.

Про це CBN поiнформували в прес-службi ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З ходом ремонтних робiт, якi вже на завершальному етапi, сьогоднi, 6 червня, ознайомився голова облдержадмiнiстрацiї Сергiй Кузьменко пiд час робочої поїздки до закладу.

Ургентний операцiйний блок обласної лiкарнi – це двi операцiйнi зали, якi працюють щодня цiлодобово i забезпечують надання екстреної хiрургiчної допомоги хворим всiх 15 вiддiлень хiрургiчного профiлю, а також допомiжнi кiмнати. Щороку в ургентнiй лiкарi виконують до 900 екстрених хiрургiчних втручань.

За понад 30 рокiв роботи, капiтальний ремонт примiщень операцiйних не проводили. Тут була вiдсутня вiдповiдна система вентиляцiї, опалення працювало неефективно, обладнання ургентної було застарiлим i в недостатнiй кiлькостi.

Ремонт операцiйного блоку розпочали в березнi цього року генеральним пiдрядником ТОВ «Монтажнi системи». Загальна вартiсть проекту - бiльше 18,3 мiльйона гривень з обласного бюджету. За кiлька мiсяцiв будiвельники виконали 90% ремонтних робiт – замiнили вiкна, дверi, внутрiшнi та зовнiшнi iнженернi мережi, влаштували покрiвлю будiвлi, оновили фасад. Змонтували надпотужну систему вентиляцiї повiтря зi спецiальною бактерiальною очисткою та клiмат-контролем, а також влаштували надмiцну наливну пiдлогу за новiтнiми технологiями.

Будiвельнi роботи пiдрядники планують завершити до кiнця мiсяця i розпочати монтаж медичного обладнання, загальна вартiсть якого складає близько 12 мiльйонiв гривень. Половину запланованого обладнання вже придбали, решту очiкують отримати вiд постачальникiв з-за кордону до середини липня. Проблем iз фiнансуванням немає, тому орiєнтовно на початку серпня цього року оновлена i оснащена ургентна операцiйна прийме перших пацiєнтiв.

«Обласна лiкарня для нас – це прiоритет. Надважливо, щоб тут була сучасна операцiйна. Понад 18 мiльйонiв гривень ми передбачили в обласному бюджетi цього року на виконання робiт, – зазначив Сергiй Кузьменко. – Ремонт закiнчується, тож очiкуємо на завершення поставок обладнання. Переконаний в тому, що вже на початку серпня ця операцiйна увiйде в єдину систему обласної лiкарнi для швидкого i якiсного надання медичних послуг».

Голова облдержадмiнiстрацiї повiдомив, що понад 40 мiльйонiв гривень область отримала цього року з держбюджету на продовження реалiзацiї програми «Сiльська медицина». На цi кошти збудують ще чотири новi лiкарськi амбулаторiї, придбають автомобiлi для сiльських лiкарiв та впровадження системи телемедицини. Також цього року завершать роботи щодо створення єдиного диспетчерського центру надання екстреної допомоги.