На Кіровоградщині виділення землі АТОвцям перетворилося на скандал (ФОТО)

Перегляди: 1380

Близько 200 учасників війни на сході з Кіровоградщини отримали відмови від Головного управління Держгеокадастру в Кіровоградській області у наданні землі.

Про це йдеться у колективному зверненні учасників АТО, яке вони надіслали в редакцію CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відмовили військовим з різних причин. Наприклад, землю, на яку вони претендували, виставили для продажу на аукціоні, передали ОТГ тощо.

15 АТОвців заяви на отримання землі узгодили з місцевим фермером. Чоловік відмовився від оренди частини землі, що обробляв, на користь АТОвців.

До заяви додали інші необхідні документи та заяву підприємця про відмову він оренди.

«Відповідь від управління Держгеокадастру була негативною, підставою відмови стала ... відсутність заяви орендатора землі про відмову від оренди», - йдеться у зверненні.

Редакція CBN має в розпорядженні копію заяви про відмову підприємця від оренди землі. На документі - печатка управління про отримання з датою: 17 травня 2019 року. Відповідь із відмовою у наданні права на землю має таку ж печатку. Документ датований 31 травня 2019 року.

Сьогодні обурені учасники бойових дій та волонтери зібралися біля будівлі Держгеокадастру. З людьми зустрівся керівник управління Ігор Зінченко. Він повідомив під час зустрічі, що відмовили АТОвцям обґрунтовано, адже до заяви від фермера мали додати нотаріально завірене погодження землекористувача.

Натомість юрист, який представляє інтереси учасників АТО, стверджує, що такий документ повинні надавати лише юридичні особи.

Присутні на зустрічі АТОвці висунули до начальника управління ще низку претензій. Для їх вирішення він запропонував провести окрему зустріч на наступному тижні.

Нагадаємо, у лютому 2016 року конфлікт учасників АТО та попереднього керівництва управління Держгеокадастру в Кіровоградській області призвів до пікетів та перекриття доріг в обласному центрі.