СБУ попередила доведення до банкрутства теплопостачального пiдприємства в Кропивницькому

Перегляди: 734

Спiвробiтники Служби безпеки попередили доведення до банкрутства стратегiчного теплогенеруючого пiдприємства у Кропивницькому.

Про це CBN поiнформували в прес-групi УСБУ в областi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З моменту пiдписання у 2004 роцi з мiською радою договору оренди цiлiсного майнового комплексу «Кiровоградтеплоенерго», що забезпечує теплопостачанням велику частину мiста, орендатор неефективно використовував надане йому майно та нарощував заборгованiсть за спожитий газ та оренду. Станом на 2017 рiк заборгованiсть перед НАК «Нафтогаз України» сягала 134,4 мiльйона гривень.

Попри негативнi економiчнi показники та вiдсутнiсть пiдтверджених лiмiтiв газу на опалювальнi сезони орендатор не вiдмовлявся вiд подальшої господарської дiяльностi. Протягом останнiх трьох рокiв такi дiї кiлька разiв призводили до зриву стабiльного проходження опалювального сезону.

Для попередження надзвичайних ситуацiй та соцiальної напруги спiвробiтники СБУ проiнформували керiвництво мiської ради про необхiднiсть проведення детального внутрiшнього аудиту виконання умов договору орендатором.

За результатами перевiрок Кропивницька мiська рада розiрвала договiр оренди та повернула у комунальну власнiсть громади теплогенеруючий комплекс загальною вартiстю понад 77 мiльйонiв гривень.