Кропивницькі бейсболісти зберегли прописку в Єврокубку СЕВ

Перегляди: 943

Кропивницький «BioTexCom КНТУ» перемогою закінчив свої виступи на другому за значимістю європейському клубному бейсбольному турнірі – Кубку СЕВ, який проходить у чеському Броно, передає кореспондент CBN.

Багаторазові чемпіони України здолали хорватський клуб «Віндія Вараждін» - 12:3, здобувши свою другу вікторію на турнірі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В першому турі підопічні Юрія Бойка переграли французький «Соugars» - 7:3. Наступного дня була болюча поразка від фаворитів змагань – чеського «Брно» - 0:10. Шанси на вихід до півфіналу кропивничани зберігали. Для цього українцям необхідно було не програти іспанському клубу «Аstros» (Валенсія) із різницею більше ніж у чотири очки.

За наших суперників грали переважно натуралізовані венесуельці, яким потрібна була перемога. Пітчером валенсійців був гравець із системи американської Мейджор Бейсбол Ліги. В захисті необхідну різницю – 0:2 зберігав до восьмого інінгу наш стартовий пітчер Максим Лесницький.

Та коли Макс втомився й нашим тренерам довелося його замінити, то іспанцям вдалося набрати ще два очка. Ця невдача відправила чемпіонів України до стикових поєдинків із хорватами. В разі поразки підопічним Юрія Бойка довелося б далі боротися за збереження місця в Кубку СЕВ.

Кропивничани зібралися й здолали хорватського чемпіона – 12:3, виконавши завдання-мінімум на цей турнір. Таким чином, «BioTexCom КНТУ» зберіг прописку в Кубку СЕВ, де фінішував на шостому місці, пропустивши на п’яту позицію тих такі іспанців.

За трофей поборються німецький «VOITH Heidenheim», який здолав французьких «Драконів» та переможець півфіналу між БК «Мінськ» та чеським «Брно».