Кропивничанка завоювала срібну медаль на міжнародному художньому конкурсі (ФОТО)

Перегляди: 1784

Кропивничанка Валерія Мічкур повернулася зі Львова, де брала участь у XVII міжнародному конкурсі дитячого пленерного малюнка «Золотий мольберт - 2019 слідами Митрополита Андрея та Климентія Шептицького».

Як розповіла кореспонденту CBN мама Валерії Маргарита Мічкур, 11-річна художниця привезла з конкурсу срібну медаль та диплом. Дівчинка бере участь у конкурсі втретє.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Валерія навчається у гімназії імені Тараса Шевченка та в арт-гуртку Ірини Тисак.

Конкурс має на меті формування загальнолюдських і духовних цінностей у дітей та молоді, а також популяризує дитячу творчість на пересувних виставках.

Проводять змагання у три етапи. На першому - заочному, який тривав з жовтня по середину лютого - визначили учасників міжнародної виставки, яка відкрилася 1 червня у Палаці мистецтв у Львові. Другий - очний. Протягом шести червневих днів діти брали участь у пленерах, майстер-класах та екскурсіях.

Цього року свої таланти показали більше тисячі дітлахів із 11 країн світу.

На переможців суперфіналу 2019 року влітку чекають пленери по країнах Європи разом із художниками-професіоналами, а 27 червня в рамках святкування 150-річного ювілею від дня народження Климентія Шептицького у Львові відкриється виставка «Святі очима дітей».