На Кіровоградщині постраждалих внаслідок негоди підтримають матеріально

Перегляди: 687

Депутати обласної ради цього тижня зберуться на сесію для вирішення питання підтримки районів, які постраждали від негоди 1 червня.

Про це повідомив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко сьогодні, 10 червня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Будемо просити депутатів обласної ради невідкладно зібратися на сесію, щоб прийняти рішення про надання фінансової допомоги районам, постраждалим від негоди. Кожна родина має отримати відшкодування за втрачену городину чи худобу», - наголосив керівник області.

Окрім проблем із домашнім господарством, є проблеми й з інфраструктурою. В тому числі це питання якісної питної води в постраждалих районах.

Директор обласного лабораторного центру Іван Касьяненко зауважив, що більшість перевірених водогонів на цих територіях не відповідають нормам.

Нагадаємо, на Кіровоградщині стихія наробила лиха – водою змило посіви, підтопило присадибні ділянки, постраждала також і худоба. У Гайвороні рiвень води мiсцями на вiдкритiй територiї становив вiд одного до 1,5 м.