На Кіровоградщині відбулося свято фольклору «Невичерпні джерела» (ФОТО)

Перегляди: 2308

На Кіровоградщині відбулося XXXV свято фольклору «Невичерпні джерела».

Гостей Компаніївки театралізованим дійством зустріла хореографічна студія «Олена» Кіровоградського РБК та аматорський театр «Промінь» Компаніївського РБК, повідомили CBN в обласному центрі народної творчості.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Старовинні народні пісні прозвучали у виконанні колективу «Червона калина» з Липняжки Добровеличківського району. Фрагмент обрядового дійства «Коровайниці» показали учасники фольклорного ансамблю «Чиста криниця» Новоукраїнської ОТГ, а обряд «Зелена Трійця» – фольклорний ансамбль «Павлинка» Соколівської ОТГ. «Проводи русалок» виконав ансамбль «Калина» з Долинської.

У парку розташували містечко майстрів. Окрасою виставки декоративно-ужиткового мистецтва стала презентація оберегів від сільських рад району.

В рамках заходу відбулося дефіле «Барвиста Компаніївська хустина», під час якого дівчата представили 16 старовинних хустин, що зберігаються в домашніх скринях сіл Компаніївки і району.

Завершили «Невичерпні джерела» танцювальним флешмобом за участі фольклорного колективу «Ексампейя» Кіровоградського РБК.