Очільник області прокоментував перспективи відновлення аеропорту в Кропивницькому

Перегляди: 941

Під час апаратної наради сьогодні, 10 червня, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко підняв питання перспективи відновлення аеропорту в Кропивницькому, повідомляє кореспондент CBN.

Очільник області вважає, що відновити аеропорт абсолютно можливо, а от щодо реконструкції та добудови злітно-посадкової смуги має великі сумніви.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«На це потрібно витратити мільярди бюджетних коштів», - відзначив Сергій Кузьменко.

Щодо аеропорту, на думку голови облдержадміністрації, проект можна реалізувати на базі військового аеродрому в Канатовому.

«Там одна з найкращих в Україні злітно-посадкових смуг. За невеликі кошти можна збудувати приміщення для обслуговування пасажирів і таким чином отримати сучасний аеропорт в центрі України. Практика подвійного використання аеродромів існує у всьому світі», - додав він.

Нагадаємо, у березні мова йшла про отримання перших 35 мільйонів гривень на реконструкцію аеродромної інфраструктури в Кропивницькому. Будівництво огорожі та обладнання світлосигнальної смуги тоді називали першими кроками на шляху до міжнародного летовища.