Живіть і радійте життю: відомий індійський цілитель побував у Кропивницькому

Перегляди: 3032

Любов Попович, «Кіровоградська Правда»

Лише на один день до Кропивницького приїхав засновник індійської школи Рейки, кандидат медичних наук, лікар нетрадиційної медицини і майстер Рейки – Харприт Сінгх Хіра. Це перші відвідини відомого цілителя обласного центру. З якою метою приїхав, із ким зустрічався і які враження справило місто – у статті.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Навряд чи багато хто знає, що таке методика Рейки, як працює карма і як лікує енергія. Утім безліч прикладів зцілення як в Україні, так і по всьому світу свідчать, що ця нетрадиційна медицина справді ставить на ноги і повертає до життя. Аби розповіс¬¬ти про практику Рейки, навчити правильно нею користуватися і полікувати пацієнтів обласного госпіталю для ветеранів і приїхав Харприт Сінгх Хіра.

Лікар дуже добре знає українські звичаї і прекрасно розмовляє російською. Він закінчив Харківський медичний університет і вже чверть століття живе в Україні. За цей час не тільки добре вивчив філософію Рейки, а й захистив дисертацію і став кандидатом медичних наук. Має багато наукових праць і книг, відкрив вісім шкіл Рейки в Україні і кілька філій у країнах Європи. Сьогодні він учить зцілювати від найтяжчих недуг за допомогою нетрадиційної медицини не тільки самих медиків, а й усіх охочих, адже в основі лікування лежить уміння керувати власними енергетичними потоками.

Харприт Сінгх Хіра народився в Індії дуже слабким і хворобливим хлопчиком. Та саме практика Рейки допомогла йому стати на ноги.

Я народився семимісячним, вагою кілограм, був дуже слабкою дитиною. Кілька місяців лежав в інкубаторі, потім багато років тримався на пігулках. У дорослому віці, будучи студентом, захворів на виразку шлунка. Операції вже було не уникнути. І тоді звернувся до практики Рейки. Я відчув силу й енергію, а вже за пів року у мене зникла виразка. Лікар, який мене лікував, розвів руками, як таке могло статися, від виразки навіть сліду не залишилося. А я кажу, це результат енергетичного лікування Рейки, – розповідає індійський цілитель.

В Україні нетрадиційна методика лікування мало відома. Не зважаючи на те, що вона вже визнана у багатьох європейських країнах, у нашій державі вона поки неофіційна. Харприт Сінгх Хіра сподівається, що визнання Рейки в Україні відбудеться через реабілітацію хворих. За його словами, пів тисячі його учнів практикують у різних містах і ставлять людей на ноги. Таких прикладів зцілення наводить багато, у тому числі і власний.

Про себе професор розповідає, зацікавлення практиками Рейки стало для нього професійною справою і наукою.

Зразу зацікавився Рейки на третьому курсі медуніверситету. Коли побачив, що ці знання допомогли мені зцілитися, почав потроху лікувати друзів. А вони вже далі почали розповідати про цю методику. Пізніше зібрали мені гроші на поїздку в Індію для глибшого вивчення методик Рейки. Там працював рік після закінчення університету. За роки навчання звик до України, тут одружився, маю трьох доньок, тож уже не уявляв життя деінде. Працював у Харкові, в Луганську, в Києві. Нині маю вісім шкіл Рейки в Україні, філії у Литві, Росії, Чорногорії, – продовжує професор і додає, вдома майже не сидить. Його графік розписаний буквально по днях. Він їде в різні міста не тільки лікувати, а перш за все вчити людей методиці Рейки.

Співрозмовник «КП» каже, у яке б місто не приїхав, намагається там адаптуватися. У великих мегаполісах багато приїжджих, вони метушаться, хочуть заробити. А в таких, як Кропивницький, більшість – місцеві, які мають своє коріння, прагнуть спокою і добробуту. Від цього залежить і час навчання людей. Десь може навчити заживляти рану за 20 хвилин, а десь і двох годин на це не вистачає.

Раніше вважалося, що практика Рейки більше підходить людям похилого віку. Утім сьогодні до вчителя звертаються зовсім молоді люди, які хочуть не лише зцілення тіла, а перш за все успіху у стосунках, фінансах і загалом у житті. Цими категоріями теж можна керувати з допомогою Рейки.

Ми, на жаль, не вчимо дітей медитувати, ходити до церкви, розвивати духовність. А коли з якихось причин виникають проблеми, розум підказує, або вмикай духовність, або пий горілку чи вживай наркотики. Зв’язок між внутрішнім – душею, і зовнішнім – тілом, надзвичайно тісний. Треба вміти зазирнути в самого себе, щоб повернути первородну радість, адже людина народжується радісною, – переконує Харприт Сінгх Хіра.

За вченням Рейки, вся сила закладена всередині самої людини. Якщо є внутрішній оптимізм, тоді ліки працюють і тілесний недуг відступає. Лікар Харприт Сінгх Хіра зазначає, методика може допомогти будь-якій людині, бо кожен має внутрішній потенціал.

Рейки допомагає полегшити симптоми хвороби і зцілити організм. Не ліки діють на хворобу, а організм сам із нею бореться. Коли починає працювати певна чакра, відбувається гормональний сплеск і організм сам бере потрібну кількість гормонів для одужання. Методика Рейки не лікує насильно, а тільки коли людина сама цього хоче. Енергія Рейки підвищує енергетичний потенціал, настрій людини. З допомогою цієї енергії можна навіть лікувати важкі захворювання, такі як онкологія. Але важливо, щоб людина сама цього хотіла і налаштувалася на одужання. Якщо хворий каже, що він все одно помре, таким людям не можна давати енергію Рейки, бо вони її скерують на свою смерть і тільки пришвидшать кінець, – пояснює індійський лікар.

Зазвичай кожна людина щодня відчуває на собі енергетичні впливи, але через незнання не вміє правильно керувати потоками енергії. Кожен із нас хоч раз у житті відчував на собі негативну енергію інших людей. Хтось один вихлюпнув на когось іншого свій негатив і видихнув із полегшенням. Цій людині добре, а «жертві» наче на душу камінь ліг. Саме у таких ситуаціях у нагоді стануть знання Рейки.

Ми вчимо людей захищатися від негативної енергії. Якщо кинути камінь у зачинене вікно, то скло розіб’ється. Так і людина, у яку кидають негатив. Якщо вона закрита, то «розіб’ється», як скло. Треба бути відкритим і пропускати увесь негатив повз себе, – дає поради Харприт і додає, кожен може сам енергетично підзарядити власну «батарейку». Для цього треба відкласти всі насущні думки і заглибити свій внутрішній погляд в себе, закрити долонями на кілька хвилин очі, а потім скроні. Ця проста вправа скерує внутрішню енергію у потрібне русло і додасть життєвих сил. Але найперше, чого завжди треба дотримуватися – п’ятьох правил Рейки.

Це дуже прості істини і ми всі їх знаємо, проте не акцентуємо на цьому свою енергію: радій саме сьогодні, очікуй кращого саме сьогодні, будь милосердним саме сьогодні, чесно заробляй на життя саме сьогодні і будь вдячним за отриману благодать саме сьогодні. Живіть і радійте життю сьогодні і зараз, адже вчора і завтра – це ілюзія, бо одного вже немає, а інше ще не настало, – вчить філософії Рейки лікар і додає, ці п’ять правил дозволяють зберегти енергію і отримати позитив.

Харприт Сінгх Хіра каже, приїхав у Кропивницький з єдиною метою, дати теоретичні і практичні знання людям, які хочуть допомогти собі й іншим почуватися здоровими і вийти зі складних життєвих ситуацій.

У Кропивницькому відчуваю енергетику людей, які люблять працювати. Це енергія жіноча, енергія працівниці. Тут надзвичайно комфортно, бо люди щирі, без маски, ізотерично вони не зіпсовані, не розбалувані. Така простота і краса є не в усіх містах. Це свідчить про внутрішню дисципліну і законослухняність, це викликає повагу, бо люди мають біблійну покору. Відчуваю, що найближчі п’ять років для Кропивницького стануть періодом розвитку у матеріальній і духовній сфері, – підсумував індійський цілитель.