Екс-голова ОДА Сергій Кузьменко: «Мета залишається незмінною: успішна Україна, успішна Кіровоградщина»

Перегляди: 2939

Екс-голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко сьогодні, 12 червня, провів підсумкову прес-конференцію у Кропивницькому, повідомляє кореспондент CBN.

За п'ять років, протягом яких Сергій Кузьменко очолював Кіровоградщину, область піднялася в рейтингу соціально-економічного розвитку регіонів з 21-го на 15-те місце.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Він подякував жителям області за підтримку курсу, який впроваджувала команда Порошенка на Кіровоградщині.

Сергій Кузьменко нагадав, що у 2014-му першим питанням, яке турбувало українців, була війна. В 2019-му в рейтингу проблемних питань війна посіла лише четверте місце.

«Це говорить про те, що ми будуємо мирну країну», - зазначив екс-очільник області та додав, що Україна не припинить відстоювати свою незалежність та територіальну цілісність.

Упродовж 2014-2015 років країна пережила шість хвиль мобілізації. Більше десяти тисяч наших земляків захищали рідні домівки на сході, а Кіровоградщина разом із іншими областями будувала на Донеччині фортифікаційні споруди.

Останні три з половиною роки область мала можливість зосередитися на власній розбудові. Майже усі військові, які стояли на захисті країни, отримали по два гектари землі. Для їх лікування та реабілітації створили умови в обласному госпіталі.

За 1730 днів роботи команди Кузьменка в охорону здоров'я та освіту Кіровоградщини вклали по мільярду гривень, в розбудову доріг - три мільярда.

Про те, чим займатиметься надалі, Сергій Кузьменко розмірковуватиме завтра. Але переконаний: мета буде незмінною - успішна Україна та успішна Кіровоградщина.

Жителям регіону Сергій Кузьменко запам’ятається ініціативою «Здоров’я наших дітей», у рамках якої відбулася капітальна реконструкція дитячої обласної лікарні, будівництвом інфраструктурних об’єктів для школярів, відродженням медичної галузі і появою сучасних сільських амбулаторій, а також масштабним ремонтом доріг. Водночас він активно підтримував військових і започаткував патріотичний проект «Захисник Кіровоградщини».

Політексперти називають Сергія Кузьменка одним із найбільш компромісних очільників Кіровоградської області.