СБУ: жителя Кропивницького завербували бойовики

Перегляди: 1040

Спiвробiтники УСБУ Кiровоградщини викрили вербування жителя Кропивницького представниками так званої «МГБ ДНР».

Про це CBN поiнформували в прес-центрi УСБУ в областi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Житель Кропивницького з 2017 року неодноразово вiдвiдував родичiв на тимчасово окупованiй територiї Донецької областi. Пiд час чергової поїздки у травнi 2019 року з чоловiком налагодив контакт представник так званої «МГБ ДНР», який змусив його пiдписати вiдповiдне зобов’язання про таємну спiвпрацю.

Чоловiк мав впродовж двох мiсяцiв влаштуватися на службу до однiєї з вiйськових частин, що дислокується на територiї областi. Вербувальникiв цiкавив доступ до об’єктiв зберiгання зброї та боєприпасiв. Зв’язок iз «кураторами» житель Кропивницького мав пiдтримувати через своїх родичiв з Донеччини.

Побоюючись за життя своїх рiдних, пiсля повернення додому чоловiк намагався влаштуватися на службу до вiйськового пiдроздiлу. Проте вiн не виконав доручення ворожої сторони, оскiльки став об’єктом уваги української спецслужби.

За цим фактом вiдкрили кримiнальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримiнального кодексу. Наразi кропивничанин дає свiдчення про обставини вербування та поставленi завдання.

Триває досудове слiдство.